Dressr platform preview

Belgisch kledingverhuurplatform Dressr haalt 250.000 euro aan financiering binnen voor uitbreiding

Oprichter Caroline Baeten realiseert doorbraak voor vrouwelijke ondernemers

Dinsdag 3 oktober, Antwerpen – Het Belgische kledingverhuurplatform Dressr heeft 250.000 euro aan groeifinanciering binnengehaald. Hiermee breidt het bedrijf haar succesvolle model voor kledingverhuur via abonnementen of voor eenmalige gelegenheden verder uit. Dressr is een project van onderneemster Caroline Baeten, dat ze startte als duurzaam antwoord op de huidige fast fashion industrie. Het platform is uiterst gebruiksvriendelijk: met een paar kliks bestellen klanten kledij van 45 verschillende Belgische kleding- en accessoires labels, die dan binnen 1 werkdag professioneel gewassen, in herbruikbare verpakking en met een retourlabel naar de klant worden toegestuurd. 

Caroline Baeton founder of Dressr
FOTO DIRK ALEXANDER

Oprichtster Caroline Baeten maakt indruk met succesvolle investeringsronde

Het blijft uitdagender voor vrouwelijke ondernemers dan mannelijke ondernemers om vandaag investeringskapitaal te generen, zoals blijkt uit recente gegevens van The State of European Tech 2021; 

  • In Europa werd slechts 1% van het totale durfkapitaal toegewezen aan vrouwelijke oprichters. 
  • Een van de belangrijkste redenen voor deze onevenwichtigheid is het gebrek aan vrouwen die fondsen leiden in Europa. Slechts 12% van de Europese venture capital bedrijven wordt geleid door vrouwen
  • In België ontvingen vrouwelijke founders in het jaar voordien slechts 1% van het beschikbare (Europese) durfkapitaal.

Ondanks deze uitdagingen slaagde Baeten erin om een diverse groep investeerders aan te trekken, waaronder Trividend Provincie Antwerpen, Hefboom, OYA Seed van Piet Colruyt en business angel Patricia Laureys. 

Caroline Baeten: “Ik ben heel blij dat ik deze financiering voor Dressr heb kunnen veiligstellen. Het was een uitdagend traject, maar uiteindelijk heb ik stuk voor stuk partners gevonden die mijn visie delen. We verhuren kleren, wat vaak lokaal blijft, dus het is heel bijzonder dat we dankzij onze processen en platform naar een nieuw niveau kunnen doorgroeien. Het is ook hoopvol om te zien dat er in ecologische modellen wordt geïnvesteerd. Samen met onze partners geloven we sterk in een mindset shift bij consumenten en merken als we het aanbod aantrekkelijk genoeg maken.”

Hoewel deze doorbraak grote inspanningen vereisten, is Baeten optimistisch: “Vooral het feit dat ik een vrouw ben én zwanger was tijdens de fondsenwerving, maakte het uitdagender dan reguliere fondsenwerving. Dat we erin geslaagd zijn is goed nieuws voor vrouwelijke ondernemers in België!”

Alle partijen die betrokken zijn bij deze investeringsronde dragen niet alleen financiële middelen bij, maar ook unieke inzichten. Zo is Hefboom gespecialiseerd in de cultuursector (en bij uitbreiding de modesector) met hun cultuurkrediet, kijkt Trividend naar sociale tewerkstelling en werkt Opnieuw & Co met Dressr samen om logistieke processen te stroomlijnen.

Piet Colruyt, een van de investeerders, benadrukt het belang van de samenwerking: “Willen we méér consumenten meekrijgen in het verhaal van de deeleconomie, dan moet het ook over aantrekkelijke, kwalitatieve mode gaan. Duurzaamheid hoeft niet saai of duur te zijn. Dressr toont de weg.”

Toekomstplannen voor verdere groei en optimalisatie van het platform

De opgehaalde financiële middelen zullen worden ingezet voor marketing en groei. De regio blijft hetzelfde (België), maar het gaat er nu toe om de Dressr community verder uit te bouwen.

Baeten voegt toe: “Het is mijn doel om niet alleen onze dienst duurzaam te maken, maar ook ons bedrijfsmodel en onze bedrijfsvoering. Met het nieuwe kapitaal zijn we vastbesloten om een positieve impact te maken door kledingverhuur een vast onderdeel van de garderobe te maken. Door digitale initiatieven zoals het traceren van de waardeketen van kleding en slimme integratie waarmee merken zelf verhuurdiensten via hun websites kunnen aanbieden, zullen we onze positie als innovator in de Belgische modewereld verder versterken.”

Voor persaanvragen kunt u contact opnemen met:

Caroline Baeten

+32 472 55 27 18

caroline@dressr.be

Login

Register

New to dressr?

Your personal information will used to process your order as described in our privacy policy.

Already have an account?

Log in